PROGRAMVARA VANLIGA FRÅGOR

Klicka på Ny i det övre vänstra hörnet. På nästa skärm väljer du din DYMO- skrivare och typ av etikett. Nedan finns en lista med etikettmallar, välj en som mest liknar den du vill skapa och klicka på den blå Öppna-knappen nederst till höger, intill Avbryt. Du kan nu redigera etiketten och skriva ut den.

För att börja skriva, ifall etiketten på skärmen är tom, klicka på Lägg till-knappen ovanför arbetsytan för att lägga till ett objekt som du vill ha, dvs. text eller adress. Förstora den blå konturen till önskad storlek. Dubbelklicka sedan på exempeltexten/adressen inuti den blå konturen, ta bort texten/adressen och börja skriva.

Klicka på Ny i det övre vänstra hörnet. På nästa skärm väljer du din DYMO- skrivare och typ av etikett. Nedan finns en lista med etikettmallar, välj en som mest liknar den du vill skapa och klicka på den blå Öppna-knappen nederst till höger, intill Avbryt.

Nej. DYMO Connect har inte en adressboksfunktion och kan inte öppna ABX-filer skapade i DYMO etikettprogramvara. Istället finns en funktion för att importera Google- och Outlook-kontakter.

Installationsprocessen för DYMO Label Software (DLS), version 8, tar inte bort några redan existerande filer. De gamla adressboksfilerna och sparade etikettmallarna finns som standard i mappen DYMO Label (eller på en annan plats där du tidigare sparat dem). Gör så här för att hitta dina gamla adressboksfiler: Starta den nya versionen av DLS. Klicka på menyalternativet Adressbok överst och välj Öppna. En dialogruta visas med en lista över tidigare sparade adressboksfiler. Välj den du vill ha och klicka på Öppna. Om dina tidigare skapade etikettmallar inte automatiskt visas i avsnittet Sparade etiketter i DLS (se den nedre delen av fliken Etiketter), klicka på Arkiv-menyn högst upp och välj Öppna. Leta upp etikettmallen du vill ha, öppna den och spara den – avsnittet Sparade etiketter bör fyllas i nu. Upprepa dessa steg för andra tidigare skapade etikettmallar.

DYMO Label Software v8 är kompatibel med amerikanska installationer av ACT! 2007(v.9), 2008(v.10), 2009(v.11), 2010(v.12) och 2011(v.13), 2012(v.14), 2013(v.15), 2014(v.16), 2015 (v.17), 2016, (v.18), 2017 (v.19). Tillägget för for ACT! installeras automatiskt av DLS. Efter installation av DLS visas Print DYMO Label i verktygsmenyn i ACT!

DYMO Label Software kommer med många fördefinierade, anpassningsbara etikettmallar. Du kan antingen öppna en etikettmall som innehåller ett grafikobjekt eller använda designern för att placera ett grafiskt objekt på en etikett. Så här ändrar du bilden som visas i grafikobjektet: Dubbelklicka på grafikobjektet /bilden som visas på etikettmallen. En dialogruta visas. Välj grafiken/bilden som du vill ha på etiketten och klicka på OK. För bästa resultat när du importerar en bild, se till att grafiken du importerar är nära storleken på grafiken som ska visas på etiketten. Om du till exempel vill skriva ut din företagslogotyp på en fraktetikett, importera inte denna logotyp med en grafik som är 5 x 7 tum. Använd svartvit grafik när det är möjligt.

Öppna DYMO Label Software. Klicka på Adressbok följt av Öppna. Öppna filen med adress- eller datalistan som du vill exportera. Klicka på Adressbok följt av Exportera. Välj var du vill att filen ska exporteras till och namnet på filen när den har exporterats. Klicka på Spara. Obs! När du exporterar data från din DLS exporteras varje post som en enda post och varje rad med data som ett enda fält.

För import till DYMO Label Software v8: Skapa en ny adressbok eller öppna en som du vill importera data till. Välj Import i adressboksmenyn. Guiden för adressboksimport startar. Följ instruktionerna i guiden för adressboksimport. När den är klar klickar du på Importera. Data importeras till den öppna adressboken och visas i adresslistan.

Kontrollera först att LabelWriter har lagts till i skrivarlistan på den lokala arbetsstationen (arbetsstationen som LabelWriter är fysiskt ansluten till), DYMO Label Software (DLS) för Mac OS X är installerad och att LabelWriter skriver ut utan problem på den lokala arbetsstationen från DLS. När du har verifierat dessa element måste du aktivera delning för att ge andra Mac OS X -arbetsstationer i nätverket åtkomst till skrivaren. För att aktivera skrivardelning, klicka på Apple -ikonen och välj Systeminställningar. Klicka på delningsikonen i fönstret Systeminställningar. Slå på skrivardelning. Gå tillbaka till fönstret Systeminställningar och klicka på skrivar- och skanner-ikonen. Välj LabelWriter och markera alternativet Dela den här skrivaren på nätverket. För att kunna skriva ut till LabelWriter från andra Mac OS X-arbetsstationer i nätverket, måste du lägga till LabelWriter i skrivarlistan på varje arbetsstation du vill skriva ut från.

DYMO Label Software stöder utskrift av Code 3 of 9, Code 3 av 9 w/Mod 43 Checksum, Code 3 av 9 Library (R-L och L-R), Code 128-A, 128-B, 128-C, 128-Auto, Interleaved 2 av 5, UPC-A, UPC-E, EAN-8, EAN-13, EAN 128, Codabar, Codabar Library (R-L och L-R), ITF-14, PDF 417 och QR-kod. Grafiska format som stöds inkluderar BMP, GIF, JPG, PNG och TIFF.

Nej, Address Fixer är inte CASS-certifierad. CASS-certifiering kräver en mer komplex programvara som kan behandla många sekventiella poster och skriva ut formulär som krävs av posten.

Vissa LabelWriter-skrivare som är tillverkade efter 1 april 2014 kan inte installeras ordentligt på Windows® 7 PC via en USB 3.0-port. DYMO har utvecklat en uppdatering som löser problemet på dessa skrivare. Klicka här för att ta reda på om din apparat påverkas och installera uppdateringen. Klicka här

Din post kommer att se bättre och mer professionell ut med ett mer enhetligt utseende. Eftersom Address Fixer lägger till det fullständiga (9-siffriga) postnumret, blir postsorteringsproceduren effektivare och även om vi inte kan garantera att din post kommer fram snabbare, är det mycket möjligt.

DYMO Label Software v8 är enbart kompatibel med QuickBooks 2007 – QuickBooks 2018, utgåva Professional och Premier.

Dina sparade etikettmallar och adressböcker sparas i mappen DYMO Label i din Dokumentmapp .

I DLS öppnar du den adressbok som innehåller posterna som du vill skriva ut. Klicka i rutan till vänster om varje post som ska skrivas ut. För att skriva ut de valda posterna klickar du på utskriftsikonen eller väljer Skriv ut i Arkiv-menyn.

Ja, DYMO Label Software v.8 har stöd för Unicode som möjliggör utskrift alla utländska/diakritiska tecken.

LWSupport-verktyget tillhandahålls av DYMO för avinstallation av DYMO skrivardrivrutiner i Windows. Med LWSupport kan du lösa vanligt förekommande utskriftsproblem.

Ladda ner och installera den senaste versionen av DLS. Den senaste versionen av DLS inkluderar alternativ för utskrift av en etikettmall för löpande etiketter.

Windows: Öppna DYMO Connect / DYMO Label Software. Klicka på Hjälp och välj Om DYMO Connect / Om DYMO Label. Ett litet fönster öppnas där ditt versionsnummer visas. Klicka i detta lilla fönster för att återgå till arbetsområdet. Macintosh: Öppna DYMO Label Software. Klicka på DYMO Label och välj Om DYMO Label Software. Ett litet fönster öppnas där ditt versionsnummer visas.

Gå till fliken Etiketter > Etikettyper. Välj den etikettkategori i menylistan intill Visa. Sök upp den etikettstorlek som du använder i listan nedan. Windows: Klicka på etiketten i listan och välj en layout. Du kan också välja en tom etikett och skapa en egen layout på fliken Infoga. MacOS: Klicka på den lilla rektangulära knappen bredvid namnet på etiketten för att välja en layout. Du kan också dubbelklicka på etiketten på listan för att börja med en tom etikett och skapa din egen layout på fliken Infoga.

DYMO har inte direkt stöd för Citrix Terminal Services.

DYMO har inte direkt stöd för Windows Terminal Services.

Öppna DYMO Label. Klicka på fliken Etiketter och välj lämplig etikettlayout. Klicka på fliken Infoga. Lägg till ett textobjekt till etiketten. Klicka på Egenskaper och välj Vertikal text. Klicka på OK. Skriv in texten på etiketten. När du är redo att skriva ut etiketten klickar du på utskriftsikonen eller på Skriv ut i Arkiv-menyn.

DYMO-programvaran uppfyller inte kraven för 508-överensstämmelse.

DYMO Label software (macOS)
Ja. Klicka på DYMO Label och välj Inställningar. Klicka på fliken Address Fixer. Markera önskade inställningar för val av gemener och versaler för adressering och klicka på OK.
DYMO Connect (Windows)
Nej. Address Fixer ansluter direkt till USPS databas och importerar det ursprungliga adressformatet.

DYMO-tillägget för Word och Excel är tillgängligt från menyn Verktyg (Verktyg > Mallar och Tillägg/Tillägg). Du måste ha den senaste versionen av DYMO Label Software installerad för Office 2019- och 365-kompatibla tilläggsprogram.

DYMO Label Software (DLS) v8 har stöd för följande skrivarmodeller (Windows 7-10, macOS 10.13 eller senare):
LabelWriter 450-serien, LabelWriter 4XL, LabelWriter Wireless (Windows: DLS 8.7.3, macOS: DLS 8.7.3 och senare), LabelManager aktuella serier.
För äldre skrivare eller tidigare versioner av Windows®/macOS®, se kompatibilitetstabellen eller kontakta DYMO:s tekniska support.

I DYMO Label Software v8 ingår en Quick Print-widget som gör att du snabbt kan skriva ut en etikett direkt från skrivbordet utan att öppna programvaran DYMO Label.
DYMO Label Software (macOS) – för att använda QuickPrint-widget, tryck på F12 för att visa installerade widgetar. I DYMO QuickPrint widget, skriv in eller klistra in texten som ska skrivas ut på din etikett. Alternativt kan du klicka i det nedre högra hörnet av widgeten för att ändra etikettlayouten, ändra positionen för streckkoden för Intelligent Mail innan du skriver ut eller väljer en annan etikettskrivare.
DYMO Label Software (Windows) – för att använda QuickPrint widget, dubbelklicka på LabelWriter-ikonen i aktivitetsfältet. Dra, klistra in eller skriv texten du vill skriva ut på en etikett. Klicka på Skriv ut. Från Quick Print widget kan du även ändra etikettlayout eller välja en annan etikettskrivare.

DYMO Label v8 för Windows använder Microsoft Windows Presentation Foundation (WPF) och stöder alla True Type-teckensnitt som stöds av WPF.

DYMO Connect version 1.3.2 (Windows 8–10) inkluderar ett inlägg för Microsoft Word 2016, 2019 och 365.
DYMO Label v8 (version 8.5.4 eller senare, Windows 7–10) inkluderar tillägg för Microsoft Office 2010, 2013 och 2016.
DYMO Label version 8.7.5 (macOS 10.14 – macOS 11) inkluderar tillägg för Microsoft Office 2016, 2019 och 365.

Öppna DLS. I DLS markerar du texten på etikettmallen. I verktygsraden ovanför etikettmallen kan du ändra inställningarna för olika teckensnitt och justeringar. Öppna rullgardinsmenyn för att välja teckensnitt och teckenstorlek. Välj teckensnitt och -storlek du vill använda. Texten anpassas automatiskt (Shrink To Fit) när du väljer en teckenstorlek som är för stor för adress- eller textobjektet på etiketten, men du kan också välja alternativet Autoanpassa (Auto Fit) eller Ingen (None) istället.

Intelligent Mail barcode är USPS streckkodsteknik som används för att sortera och spåra brev och paket. Intelligent Mail streckkodsteknologin kombinerar funktionerna för POSTNET-streckkoden och PLANET Code-streckkoden för att skapa en unik streckkod. DYMO Label Software version 8 använder automatiskt Intelligent Mailstreckkoder i adressmallar på etiketter med minsta längd på 3 1/2" (t.ex. 30251, 30252). Om du däremot föredrar att skriva ut dina adressetiketter utan det, kan du ta bort detta alternativ genom att välja Ingen (None) under Intelligent Mail barcode i Inställningar för adressobjekt (Address Object Properties).

DYMO Label Add-in för Microsoft Word och Excel installeras automatiskt tillsammans med DYMO Label Software. Observera att DYMO Label v8 (version 8.5.4 eller senare) enbart inkluderar tillägg för Microsoft Office 2010, 2013 och 2016.

DYMO Label v. 8 har enbart stöd för alla True Type-teckensnitt som känns igen av Windows Presentation Foundation. För teckensnitt som inte stöds finns det två alternativ för att skriva ut dina etiketter med dessa teckensnitt. Lösning 1: Installera DYMO Label Software v. 7.8. Den här versionen av programvaran känner igen alla True Type-teckensnitt, inklusive de som inte stöds av Windows Presentation Foundation. Lösning 2: Använd Microsoft Word eller anna programvara för att skapa och skriva ut dina DYMO-etiketter.

En standard DYMO-etikett är kompatibel med alla LabelWriter-skrivare. Högkapacitetsetiketten är endast kompatibel med LabelWriter 4XL-skrivaren.

Du kan spara upp till 999 kontakter i en DYMO Adressbok. Efter 999 kontakter måste du skapa en ny adressbok i DYMO:s etikettprogram.

Det finns tre typer av serialisering tillgängliga i Rhino Connect Software. De omfattar: Enkel serialisering som skapar en serie genom att öka ett alfanumeriskt tecken i serien. Samtidig serialisering som skapar en serie genom att öka två olika alfanumeriska tecken samtidigt. Med den här metoden har du två startvärden som ökas med samma värde samtidigt. Avancerad serialisering som skapar en serie genom att öka två olika alfanumeriska tecken i följd. Med den här metoden har du två startvärden, två steg och två räkningar.

Rhino Connect 1.4 är kompatibel med Windows XP – Windows 8.1. Det kan fungera med Windows 10 (inte garanterat), men kräver att Microsoft .NET Framework 3.5 är aktiverat.

För att skriva ut etiketter från en databas, välj den etikettyp och layout du vill ha innan du importerar data från en datafil (.xls, .csv eller databas).
DYMO Label Software (Windows, macOS) – Guide för dataimport och utskrift (Arkiv > Dataimport och utskrift) leder dig snabbt och exakt genom stegen för att skriva ut etiketter från din databas.
DYMO Connect (Windows) – använd guiden för dataimport (Arkiv > Dataimport) för att skriva ut etiketterna från din databas.

Klicka på adressobjektet på etiketten och klicka sedan på Inställningar (Properties) i verktygsfältet ovan. I inställningsfönstret för adressobjekt kan du välja följande inställningar för POSTNET/Intelligent Mail-streckkoden: Ovan, Under eller Ingen. För att ta bort POSTNET/Intelligent Mail-streckkoden från etikettmallen, välj Ingen. När du har angett önskad inställning klickar du på OK för att återgå till etikettmallen. För att göra dessa ändringar permanenta för denna etikettmall, klicka på Arkiv och välj Spara.

DYMO stöder endast installationer där ACT!-applikationen installerats lokalt. Även om du kan få detta att fungera, kan DYMO på grund av skillnader i nätverkskonfigurationer endast stödja lokala installationer.

DYMO Connect:
Klicka på Arkiv och välj Inställningar > Utskriftsinställningar > Utskriftskvalitet. Välj Streckkod och grafik och klicka på OK.
Öppna DYMO Label Software:
Klicka på Redigera och välj Inställningar. Klicka på fliken LabelWriter-skrivare. Välj Streckkod och grafik och klicka på OK.

DYMO ID kan laddas ner GRATIS. För att ladda ner den senaste versionen av DYMO ID-programvaran, gå tillAnvändarhandledning. Följ de enkla instruktionerna i installationsprogrammet. Instruktioner för nedladdning finns också på kortet för nedladdning av programvara som kommer med din XTL-etikettmaskin.

Programuppdateringar aviseras automatiskt när du ansluter din etikettmaskin till DYMO ID-programvaran.

Du kan importera data till DYMO ID från följande typer av databasfiler:
  • Microsoft® Access™
  • Microsoft® Excel®
  • Text – Kommaseparerade värden eller tabbavgränsade filer med filändelsen *.csv eller *.txt
  • Universella datalänkar – se Microsoft®-dokumentationen om universell datalänk (*.UDL) för mer information.  
När du väljer att länka data till den importerade datafilen uppdateras data automatiskt från filen varje gång du öppnar etiketten.  Länkade data kan inte redigeras i datanätet.  

DYMO Connect for Desktop (DCD) har stöd för följande skrivarmodeller: LabelWriter 450-serien, LabelWriter 4XL, LabelWriter Wireless, LabelManager aktuella serier
För äldre skrivare eller tidigare versioner av Windows®, se kompatibilitetstabellen eller kontakta DYMO:s tekniska support.