LabelWriter

LabelWriter

    Det kan finnas flera orsaker till detta:
  • Inga etiketter sitter i,
  • etiketterna sitter inte i ordentligt
  • etiketterna sitter i men är inte vänsterjusterade,
  • pappersdamm eller en bit av en etikett blockerar sensorn,
  • etiketterna du använder har inte indexmärkena (ovala perforeringar) korrekt utskurna mellan varje etikettpar,
  • du använder inte DYMO originaletiketter,
  • fotosensorn som läser av indexmarkeringen fungerar inte.
  • Om det senare är fallet, kontakta DYMO Teknisk support.

LabelWriter-skrivare kräver specialbehandlade termiska direktetiketter som inte är kompatibla med någon annan utskriftsteknik. Dessa termiska direktetiketter måste vara kompatibla med DYMO-skrivare och förvaras på rätt sätt. Vi rekommenderar att endast använda DYMO LabelWriter-etiketter för att säkerställa kompatibilitet och kvalitet. Andra märken kanske inte fungerar ordentligt med din skrivare och kan skada den och upphäva garantin. Kontakta DYMO kundservice om du behöver hjälp med att välja rätt etiketter för din LabelWriter.

Alla skrivare i LabelWriter 300-, 400- och 450-serien som är kompatibla med understödda versioner av Windows®/macOS®.

LabelWriter-skrivare är designade för att skriva ut två miljoner tum termiska etiketter, vilket motsvarar över 500 000 standard-adressetiketter. För att sköta om din LabelWriter och hålla den i gott skick, rekommenderas att endast använda DYMO originaletiketter och regelbundet underhålla skrivaren.

LabelWriter EL i 300-, 400- och 450-serien har alla en universell strömförsörjning. Dessa LabelWriter-skrivare fungerar över hela världen. Allt du behöver är en liten adapter som gör att du kan koppla in en kontakt av USA-typ till den typ av eluttag som används i det land du befinner dig.

LabelWriter 450-seriens skrivare stöds officiellt av följande plattformar: Windows® 7 och senare (32- eller 64-bit), macOS® 10.13 och senare. För skrivare i LabelWriter 300- och 400-serien , se kompatibilitetstabellen Här eller kontakta DYMO Tekniskt support. För tidigare versioner av Windows®/macOS®, kontakta DYMO Teknisk support.

Alla skrivare i LabelWriter 300-, 400- och 450-serien som är kompatibla med understödda versioner av Windows®/macOS®.

Alla LabelWriter-skrivare i 400- och 450-serien är kompatibla med USB 2.0.

Dra isär spolen, delen med spindeln ska vara i din vänstra hand. Ta upp rullen med etiketter i höger hand och placera den i spolen. För försiktigt in etikettrullen på spolen, enligt den vita pilen. Tryck på etikettrullen ordentligt på spolen så att skårorna på spolens botten går in i kartongstommen på etiketterna. Det ska inte finnas något utrymme mellan spolens botten och etikettrullen. Med den andra handen tar du upp den andra delen av spolen. För försiktigt ned den över spindeln. Se till att skårorna går in i kartongstommen på etiketterna. Spolen ska klämmas fast ordentligt på etikettrullen. Placera spolen i din LabelWriter. Se till att etiketterna är vänsterjusterade.

Ja, det går bra att installera flera LabelWriter-skrivare på samma dator. Både Windows och Macintosh OS har stöd för flera LabelWriter-installationer.

Anslut Ethernet-kabeln till uttaget på höger sida av utskriftsservern. Anslut i den andra änden av Ethernet-kabeln till en ledig Ethernet-port. Anslut USB-kabeln från din LabelWriter -skrivare till uttaget på höger sida av utskriftsservern. Se till att USB-kabeln är ansluten till din skrivare och att den är påkopplad. Anslut utskriftsserverns nätsladd till uttaget på vänster sida av utskriftsservern. Anslut strömadaptersladden till ett vägguttag.

LabelWriter utskriftsservrar är specifikt designade för att fungera med LabelWriter-skrivare i 400-, 450- och 4XL-serien . Vi rekommenderar inte att använda dem med andra produkter.

Ja, du behöver en LabelWriter etikettskrivare i 400- eller 450-serien med USB-kabel och strömadapter, LabelWriter skrivardrivrutiner installerade (kan laddas ner gratis på www.dymo.com), LabelWriter utskriftsserver, en standard Ethernet-kabel och en fungerande Ethernet-anslutning till ditt LAN .

Nej, en LabelWriter utskriftsserver kan endast översätta mellan en skrivare och Ethernet -nätverket. USB-hubbar och andra enheter som inte är en skrivare stöds inte.

UPS, DHL och FedEx kräver etiketter i formatet 4" x 6". DYMO LabelWriter 4XL etikettskrivare tillhandahåller en enkel och ekonomisk lösning för att skriva ut ett stort utbud av etiketter av professionell kvalitet. Med 300 dpi, snabbutskrift, 4 tum breda etiketter, en smal kompakt design samt direkt termisk teknik elimineras behovet av bläck och toner.

DYMO stöder inte utskrift till LabelWriter-skrivare på olika gateways eller subnet. DYMO utskriftsserver är designad för mindre kontor som använder en subnet.

Ja. Se till att du kör Mac OS 10.3 eller senare om du planerar att ansluta flera LabelWriter -skrivare av samma modell till en arbetsstation.

Vissa LabelWriter-skrivare som är tillverkade efter 1 april 2014 kan inte installeras ordentligt på en Windows® 7 PC via en USB 3.0-port. DYMO har utvecklat en uppdatering som löser problemet på dessa skrivare. Klicka här för att ta reda på om din apparat påverkas och installera uppdateringen.

Besök vår LabelWriter Wireless-sida för en video och PDF med steg-för-steg-instruktioner.

Så här tar du fram och drar tillbaka skärbladet: Tryck på knappen på framsidan av det nedre tejpfacket för att öppna det. Om en tejpkassett är laddad, ta bort den. Öppna höljet på det övre etikettfacket. Håll ned formulärmatningsknappen. Medan du håller på formulärmatningsknappen trycker du ner den svarta bakåtmatningsknappen (till höger om etikettbanan i etikettfacket). Detta får tejpskärarbladet att gå från dold position till synlig position. Om du vill rengöra skärbladet rekommenderas att du gör detta med tvättsprit och en bomullstuss.