XTL

XTL

Nej, storlekarna varierar beroende på typen av etikett. Till exempel erbjuder DYMO etiketter i färdig storlek, heat-shrink tube och andra etikettyper i olika bredder och längder. Se de enskilda XTL-etikettsidorna för mer information om de olika etikettyperna och deras rekommenderade tillämpningar.

XTL-etikettmaskinen anger när XTL-kassettenbörjar ta slut. Ett elektroniskt chip finns i sidan på XTL-etikettkassetten. Chipet innehåller information som etikettmaskinen och DYMO® ID™-programvaran läser av. När en kassett sätts i kommer XTL-etikettmaskinen automatiskt att känna av etikettstorlek, färg och typ samt informerar användaren direkt om vilka tillämpningar som är kompatibla med den aktuella kassetten.

Följande information gäller ENDAST DYMO etikettskrivare som använder direkt termisk utskriftsteknik. För närvarande omfattar detta alla LabelWriter-skrivare, LabelManager-, LetraTag- och Rhino-seriens etikettmaskiner. När de förvaras på rätt sätt har DYMO-etiketter en hållbarhet på flera år. När de används i en kontorsmiljö kommer tryckta etiketter att förbli läsbara i över ett år. Följande förhållanden kan göra att etiketter mörknar eller att texten bleknar: exponering för direkt solljus eller fluorescerande ljus under en längre tid, exponering för höga temperaturer under en längre tid, kontakt med PVC-film eller vinylhaltiga mjukgörare.

Nej, XTL-etikettkassetterna använder en termisk utskriftsteknik. På insidan av kassetten finns ett band med termiskt bläck som överförs till tejpen vid utskriften.