LabelWriter

LabelWriter

Materialen som används i många lamineringsmaskiner innehåller ofta kemikalier som har en negativ inverkan på termiska etiketter. Dessa kemikalier kan få utskriften att blekna eller göra etiketten svart. Etiketterna får inte komma i kontakt med material som innehåller PVC-film och vinylhaltiga mjukgörare.

Följande information gäller ENDAST DYMO etikettskrivare som använder direkt termisk utskriftsteknik. För närvarande omfattar detta alla LabelWriter-skrivare, LabelManager-, LetraTag- och Rhino-seriens etikettmaskiner. När de förvaras på rätt sätt har DYMO-etiketter en hållbarhet på flera år. När de används i en kontorsmiljö kommer tryckta etiketter att förbli läsbara i över ett år. Följande förhållanden kan göra att etiketter mörknar eller att texten bleknar: exponering för direkt solljus eller fluorescerande ljus under en längre tid, exponering för höga temperaturer under en längre tid, kontakt med PVC-film eller vinylhaltiga mjukgörare.

DYMO självupphörande endagsetiketter kommer i två delar. Framsidan av etiketten är markerad med bokstaven ”V”. Baksidan av etiketten är markerad med ett rutmönster. För att använda en Säkerhetsetikett (och aktivera förfalloprocessen) drar du av framsidan på etiketten och placerar den över baksidan på etiketten. Efter 24 timmar kommer rutmönstret på baksidan att blöda över helt och bli mycket synligt och täcka över bokstaven ”V” på framsidan av etiketten.